Sunday, May 31, 2009

menggodek dan membelek

hmm...salam to everyone..
sebelum start leh tak nak nyanyi..hoho..entri kali ni cam happy sket sebab saya dh berjaya membeli barang dlm wishlist saya..
"..hmmm senangnya dalam hati...."
semalam (30 mei) tak lena nak tido..why???hoho..azura telah menjadi shoppaholic yg agak berjaya...dgn ditemani oleh seorang rakan kareb yg masih setia menemani saya ke mana-mana saja..thanks to cik athirah a.k.a cik d60..(sgt2 menghargai jasa baik itu..cam tak terbalas dan masih rase terhutang budi dgn keikhlasannya...)

apa cerita???apa ya??sebenarnya antara wishlist saya ialah mendapatkan kamera jenis slr sebelum menonton perlawanan antara MU ngan mesia..masa kat jepun ari tu ada gak usha D80..tapi masa tu keinginan masih dikawal oleh minda yg waras..(adakah semalam tak waras???)...

tak sangka semalam saya berjaya menyambar d90..(d80 dh discontinued)

..banyak juga yg saya belajar untuk mendapatkan barang yg dihajati tu...(bukan semudah yg disangka..bnyk juga cabarannya..)

mula2 sebelum p beli..saya bukak website yg bnyk juga info pasal price slr..(http://shashinki.com/) <---thanks to cik d60 for the info..

pertemuan diatur (cewah..ayat klasik ni..)..depan sogo kul 11++...after meeting cik d60 (bukan kat sogo tapi tempat parking sebab parking kat tmpt yg sama), terus menuju ke pertama complex..harga cm agak mahal dan dgn bantuan nasehat abg ipar cik d60..kami terus menuju ke ampang park...(sanggup tu..walhal dh masuk parking yg rm7 per entry..tima kasih kareb)

alamak....cmna ni..bajet tak cukup..pusing2 le dgn athirah tanpa take our lunch yet..the last kedai sebelum putus asa...is fotokem..masa tu dalam ati mmg fikir ni adalah last kedai..kalo tak capai target..kuburkan dulu hajat..

n everything start...first..bargaining the price..(tak sangka boleh bargain..ilmu yg baru belajar dr cik d60)sorrila abg penjual..i dok main2 picit2 ngan kalkulator dia sampai sales yg lain ckp.."kak..cukup ke kalkulator tu.."<----amboiii..mmg tak syg mulut..

pukul 4 urusan selesai...wink..wink...hati berbunga riang..athirah sempat bgtau pengalaman dia tak tido sebab membelek kamera yg baru dibeli..n benda yg sama jadik kat saya..hoho..sesampai dirumah..adik tgh sembahyang..apa lagi..time tu dia tgh doa..so terus suh dia posing angkat tangan baca doa..(sian adik ku jadi mangsa..)

even keletihan..tapi mata cm tak leh nak pejam..bukak manual n belek2...sudahnya tertido dgn kotak2 n buku kat tepi..(uishhh mati kalo ayah saya tau)

nota kaki:cmna nak hebat amik gambar ye????hmm tgh tak sabar nk join photo outing ngan athirah nyer group...(ilmu zero)

9 comments:

trexcic said...

Azura, tak perlu terhutang budi..nanti tergadai body. (ayat sape ni eh?) sorry, ayat terlalu kasar..gurau jek. =P

in other words..takde ape nye aku temani kamu mencari kamera. mmg sudah kesukaan gue lah! suruh cari kamera seharian pun aku sanggup dong! hehe.

jom kita blaja sesame. take it easily.. hobby utk another ilmu pengetahuan selain dari engineering.. ehe.

cik kak, mane ade duit aku berkepuk? pandai je .. =P

kem salam pade D90 ko.

azuradaud said...

cik athirah...aku siap citer kat adik aku yg ko baik sgt sebab teman aku tanpa harap balasan..ok setttt..spupu ipar aku tu tak tau lg tu...mampus le kena kutuk...duit berkepuk tu tak betul ke?ngeh3..kem salam kat d60 ko..

Fathiyah said...

wah,ko pon dah ada camera malatop nih.best2.aku dok berangan nak beli camera nih.nak kmpl duit skit2,lama2 jd bukit.haha..target aku,nak ada camera nih b4 aku prgnant 9bulan.so,aku blh posing puas2 ms perut tgh boyot.haha.then,aku nak join photomama club.wakaka ;p nak belajar cm mn nak aik gambo yg malatop! aku serius nih.

azuradaud said...

fathiyah..aku pun serius nak tanya..really???yeay..seronok..makin ramai kareb yg join the club..duit ko pun berkepuk gak tu..nak beli camera slr n mamypoko..perghhhh

Mimie Nazirah said...

perghhh
tak sabo nk tgk gambo cun cun melecun nih
uploads...

Anonymous said...

tahniah.......anda bakal menjadi salah seorang photographer yang berjaya diBTB

azuradaud said...

cik mimie...nak kena jadik model kite dulu le...

manusia~normal said...

tahniah zura..
jom p jenjalan amik gamba!!!!
=D

azuradaud said...

faiz..jumaat ni bwk le..kite godek sesama..