Friday, August 21, 2009

meeting nihon-ji again

minasan…ohaiyo gozaimasu..yookoso malaysia e..(good morning ladies and gentleman, welcome to malaysia)
pergh..giler saya menghafal ayat diatas..sebabnya????hehe need to meet ADRC staff again(tym ni bukan kat nihon tapi kat mesia je)
sebab jumpa?rinduTonguenak check progress (oh tidakkkkkk At wits end) n nak some idea from me (ecehceh..camle pandai sgt..) about the DRR (disaster risk reduction) tools..is it relevant and practical to use in malaysia situation.
bila tiba masanya untuk meet them..yoshida san greet me with ohaiyo gozaimasu..(good morning) o-genki desu ka? (how are you?)
me: erpppp…aiyak…ohaiyo gozaimasu (good morning)..then gugu gaga era (gagap sudah) genki desu (i’m fine)..perghh selamat masih tebal ingatan diri ini..
yg bestnyer..i dapat hadiah Gift with a bowdari kyoto, (japan)..huhu sangat seronokDancing
IMG_7862me: aaa domo arigato gozaimasu (thank you very much)
konklusi perjumpaan…dapat banyak tomodachi (kawan) and belajar pasal DRR tools yg lain…not to forget belasah banyak giler sushi tym lunch Cooli telah meng offer kan diri tuk jadi volunteer MERCY malaysia..Batting Eyelashes
yoshida san matane (see you again)
IMG_7858from left:yoshida san..me yg cute sgt , shoumi san

3 comments:

FaRiHaH^THaLHa said...

moshi2.. susahnye nak ckp jepun..

FaRiHaH^THaLHa said...
This comment has been removed by the author.
azuradaud said...

ahaha..nihon-go muzukashi..
may b nak kena cari org jepun dulu bru ler reti nak belajar bercakap..hehe