Tuesday, January 4, 2011

update jalan2…

Part 1-Bandung and Jakarta (indonesia)
wah!!! terkejut tgk belog sendiri Surpriseddah lama tak update entri.. kermit!!!!i dah update blog i..tapi citer2 lama..BOLEH???
saje nak share ngan korang tym jenjalan ari tu (2negara jer kot..)..
first jalan2 kiteorg amik ground arrangement-gi bandung (baru balik kursus melencong 2 bulan kat japan n tak sangka plak i yg kaya ni menghabiskan duit tuk melancong  ke bandung Money EyesTongue out)
yg lagi haru kiteorang landed kat jakarta..aiyakkk..nak ke bandung makan masa 2.5 jam..kalo tak macet (jem)…tapi ok kiteorg dpt jalan 2 tempat dalam satu masa..yippeee!!! )
DSC02325
Upon arrival @ Soekarno Hatta-Jakarta Airport. wah..mana gambar i?off course i belum tau apa itu camwhore…Whistling
DSC02327gambar yang menunjukkan presiden soekarno dan???tak ingat dah..ari tu tour leader ada citer tapi malas nak dengar..tapi lebih kurang jari dia tu menunjukkan that is jakarta…hentam gile
DSC02329 di tengah kota Jakarta..betul2 kat roundabout….
DSC02337 agak suprised sebab diorg bawak kereta terlalu rapat ngan bas kiteorgSurprise….
DSC02340 Hotel Cemerlang (@Bandung)..tempat dimana kami menginap tuk tidoYawn
DSC02350 first jalan2..Tangkuban Perahu..cuaca dia cam lebih kurang kalo kiter kat cameron higland la kot…(mesti dtg kalo g bandung tau!!!) @kawah ratu:Tangkuban Perahu..
DSC02353
strawberi yang tinggal daun jer..arghh lupa nak petik camera..dah abis baru teringat..kalo korg g bandung..confirm korg kena beli strawberi ni..sgt murah..dan sgt manis..sebab diorg dah celup ngan air gula..ok tak????tak aci kanDSC02357DSC02358jalan2 kat rumah Mode plak...
DSC02361 parlimen diorg...if tak silap
DSC02364di malam hari..kami lepak kat RUMAH NENEK...with any (my fren yg kenal tym kursus kat Japan)Thanks Any..for the ride…
DSC02372
di siang hari plak..SHOPPING TIME!!!...@PASAR BARU……berbaloi-baloi Batting Eyelasheslagi murah dari MANGGA DUA@Jakarta..percayalah!!!!
jakartaRUMAH MINI INDONESIA @Bandung…sebelum kembali ke jakarta!!!!
Kesimpulan dari lawatan Datin azura…Bandung lagi murah barang dia compared to Jakarta…sila lah melawat Bandung.. Kakraja pun stay kat hotel cemerlang as recommended by me..cewah!!!..hehe..k sambung lain kali…
END of Part 1Wave

6 comments:

wanyusnira said...

Dengan segera aku tinggalkan komen.. kehkehkeh.. ni thn bile pnye cte ni??? thn lps eh?? (pdhal br je 4 hari tgglkn thn lps) kuikuikui..

cpt hapdet part 2 pulak...

azuradaud said...

tahun 2009..aci tak???tahun lepas update lepas ni Part 2 nyer jalan2...

raja noraini said...

zura, tq ye. Ni br 1 tempat, bila nak update ceta g korea lak....

azuradaud said...

hehe kak raja..no hal small matter...part 2 OTW...

wanyusnira said...

wah! thn 2009. ptut msk arkib dh ni.. hahaha

azuradaud said...

keh2...